Dienstverlening | Urine onderzoek


Urine inleveren

Als u denkt een blaasontsteking te hebben vragen wij u urine in te leveren voor onderzoek. Klik hier voor het formulier en lever dit ingevuld met de urine bij de assistente in, bij voorkeur tussen 8.00 en 10.00 uur en uiterlijk tot 16.00 uur
De uitslag van het urine onderzoek kunt u via uw patiëntportaal MijnGezondheid.net ontvangen. Is dit geen optie voor u dan spreekt de assistente een tijd met u af dat u mag bellen.

Urine opvangen:
Plas in een schoon potje en voorkom dat u moet overgieten. Dit zou de kwaliteit van de urine kunnen beïnvloeden. Het is het beste om ochtend-urine aan te leveren. Breng dus geen urine mee die u de avond ervóór hebt geproduceerd. Tevens is het belangrijk dat urine niet langer dan een uur buiten de koelkast wordt bewaard. Bent u dus niet in de gelegenheid binnen een uur de urine naar de praktijk te brengen, zet het dan tot die tijd in de koelkast. Plas na het opvangen van uw urine goed uit, in het toilet. Goed uitplassen is sowieso van belang. Regelmatig niet goed uitplassen kan tot ontsteking van de urinewegen leiden.


Opvangen van urine bij niet zindelijke kinderen? Klik dan hier.
Nieuws en mededelingen
Zelf aan het roer
Zelf aan het roer
Geplaatst: 29 maart 2023
Zou u meer zelf de regie over uw gezondheid willen nemen? Er zijn speciale gratis leefstijlprogramma's ontwikkeld voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op hierop (bijv. door overgewicht). Door deelname aan één van deze programma's zult u:

Lees meer
Stoppen met roken groepscursus in Someren.
Stoppen met roken groepscursus in Someren.
Geplaatst: 27 maart 2023
In mei wordt door onze praktijk een stoppen met roken groepscursus georganiseerd. Heb je interesse, meld je dan aan. Waarom een groepscursus?

Lees meer
Nieuwe collega's
Nieuwe collega's
Geplaatst: 20 maart 2023
Ons team is versterkt met nieuwe collega's: Sabrine Gerrits, Nina van Kessel en Veerle van Elderen. Ze komen het team versterken in de rol van doktersassistente en waarnemend huisarts.

Lees meer