Dienstverlening | Urine onderzoek


Urine inleveren

Als u denkt een blaasontsteking te hebben vragen wij u urine in te leveren voor onderzoek. Klik hier voor het formulier en lever dit ingevuld met de urine bij de assistente in. Dit kan elke werkdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Urine opvangen:
Plas in een schoon potje en voorkom dat u moet overgieten. Dit zou de kwaliteit van de urine kunnen beïnvloeden. Het is het beste om ochtend-urine aan te leveren. Breng dus geen urine mee die u de avond ervóór hebt geproduceerd. Tevens is het belangrijk dat urine niet langer dan een uur buiten de koelkast wordt bewaard. Bent u dus niet in de gelegenheid binnen een uur de urine naar de praktijk te brengen, zet het dan tot die tijd in de koelkast. Plas na het opvangen van uw urine goed uit, in het toilet. Goed uitplassen is sowieso van belang. Regelmatig niet goed uitplassen kan tot ontsteking van de urinewegen leiden.


Opvangen van urine bij niet zindelijke kinderen? Klik dan hier.
Nieuws en mededelingen
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Vragenlijst om onze zorg te verbeteren
Geplaatst: 30 april 2021
Bent u bekend met een chronische aandoening zoals diabetes, astma, COPD of een (verhoogde kans op) hart-vaatziekte. Dan willen we vanuit onze huisartspraktijk graag weten wat u van deze zorg vindt.

Lees meer
Nieuwe ronde Coronaprikken
Nieuwe ronde Coronaprikken
Geplaatst: 22 april 2021
Het ministerie van VWS heeft besloten dat mensen geboren in 1960 en 1959, worden uitgenodigd om geprikt te worden. Bent u ouder dan 60 jaar en heeft nog geen gebruik gemaakt van de 1e oproep dan mag u ook alsnog een afspraak maken voor de Coronaprik.

Lees meer
Coronaprikken gaan door
Coronaprikken gaan door
Geplaatst: 9 april 2021
Het ministerie heeft aangegeven dat we mogen doorgaan met het prikken van het AstraZeneca vaccin voor de doelgroep 60 jaar en ouder. Ook mensen jonger dan 60 jaar die wel de eerste AstraZeneca vaccinatie hebben gekregen en daarbij geen ernstige bijwerkingen hebben gekregen kunnen veilig de 2e prik van dit vaccin gewoon krijgen.

Lees meer